Görgessen tovább

Darwin alkonya?
Egy programsorozat visszhangjai
1997 novemberében országos programsorozatra került sor "Darwin alkonya" címmel. E programsorozat keretében jelent meg magyarul a Richard L. Thompson - Michael A. Cremo szerzőpáros világhírűvé vált könyvének, a Tiltott régészetnek a rövidített változata, Az emberi faj rejtélyes eredete címmel. Az angol kiadás, a 914 oldalas Forbidden Archeology 1993-ban látott napvilágot, s rövidített, olvasmányosabb változatának, a The Hidden History of the Human Race-nek jelent meg a magyar fordítása. A könyv többszöri utánnyomás után, néhány hónap alatt több, mint ötezer példányban fogyott el.

Michael A. Cremo ez idő alatt Magyarországra látogatott, és tíz városban - egyetemeken, főiskolákon, középiskolákban és művelődési házakban - tartott diavetítéses előadásokat, hatalmas érdeklődés közepette.

Az előadássorozat időtartama alatt, illetve az azt követő időszakban 25 televízió, rádió és újság készített interjút Michael A. Cremoval, akit a nagyközönség már jól ismert Kepes András egy évvel korábban készített riportműsorából, az Apropóból.

A nagy vihart kavaró könyv szerzője a magyar tudományos élet több képviselőjével is találkozott, illetve kezdett levelezésbe.

A programsorozat kiemelkedő eseménye volt a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen megrendezett vitafórum, Dr. Makkay János, az MTA Régészeti Intézetének jeles tagja részvételével. Az eseményre több mint ötszázan jöttek el, ami meghaladta még a hatalmas előadóterem befogadóképességét is.

Kiadványunkban a könyv nemzetközi és hazai fogadtatásáról, illetve néhány szakembernek a nem-evolucionista nézetek felbukkanásával kapcsolatos reagálásából, hozzászólásaiból szeretnénk ízelítőt adni. A folyóirat gyűjteményes jellege miatt a cikkek során bizonyos érvek és tények megismétlődnek. Bízunk benne, hogy ezek nem fognak zavaróan hatni, hanem a könnyebb érthetőséget szolgálják.

Az evolúciót elfogadó, illetve elutasító felek párbeszéde ezzel nem zárult le. Szerkesztőségünk továbbra is várja mindkét álláspont képviselőinek írásait.


ISKCON Alapitó Acarya - A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola | Kapcsolat

A www.tattva.hu weboldalon található minden tartalom a Bhaktivedanta Hittudományi Fősikola tulajdona, vagy felhasználói joga alá esik.
Az oldalról minden tartalom átvételéhez az oldal üzemeltetőjének írásos engedélye szükséges. Tartalom átvételének igénylése: [email protected]
© 2020 Bhaktivedanta Hittudományi Fősikola
© 2020 Bhaktivedanta Kulturális és Tudományos Intézet Alapítvány
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare