Görgessen tovább

Darwin alkonya?
Viczián István levele

Tisztelt Uram!Nagyon megtisztelt a Védikus Bölcselettudományok Szabadegyetemének felkérése. A témával kapcsolatos véleményem a következő:


1. Mélyen hiszek abban, hogy a világot Isten teremtette, ő tartja fenn és ő igazgatja ma is.

2. Ennek látható jeleit a tudomány kutatja, de annak eredményei közvetlenül nincsenek összefüggésben ezzel a hittel. A hitünknek ”Isten erején”, és nem ”emberi bölcsesség hitető beszédein” kell alapulnia (Pál apostol). Ezért nem látom értelmét a hit szempontjából az ilyen kiadványoknak.

3. Tudományosan tekintve a kiadvány nem látszik szakmailag megalapozottnak, ezért sem kívánok vele részletesen foglalkozni.

4. Szintén Pál apostolt idézve: az ilyen titkokat lepel borítja, és a lepel csak Krisztusban hullik le. Ezzel a kívánsággal zárom soraimat, kérem az Urat, hogy Önök előtt is Krisztus ragyogjon fel.


Tisztelettel:


dr. Viczián István

geológus és az Úr alázatos szolgájaBudapest, 1998. február 4.ISKCON Alapitó Acarya - A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola | Kapcsolat

A www.tattva.hu weboldalon található minden tartalom a Bhaktivedanta Hittudományi Fősikola tulajdona, vagy felhasználói joga alá esik.
Az oldalról minden tartalom átvételéhez az oldal üzemeltetőjének írásos engedélye szükséges. Tartalom átvételének igénylése: [email protected]
© 2020 Bhaktivedanta Hittudományi Fősikola
© 2020 Bhaktivedanta Kulturális és Tudományos Intézet Alapítvány
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare