/

Lapszám: Darwin alkonya? – 2 – II/1 – 1999. január
Szerző: Viczián István
Cikk letöltése pdf-ben: Viczián István levele


Michael A. Cremo Az emberi faj rejtélyes erede­te című könyve 1997 novemberében jelent meg magyar nyelven. 1998 januárjában a könyv ki­adója (a Védikus Bölcselettudományi Szabad­egyetem) levelet intézett a magyar tudományos élet 150 jeles képviselőjéhez – olyan személyek­hez, akiknek munkája szorosan kapcsolódik az evolúció kérdésköréhez (antropológusok, pale­ontológusok, biológusok, geokémikusok, geneti­kusak, régészek, geológusok, filozófusok stb.).

Kapcsolódó cikkek:


Tisztelt Uram!

Nagyon megtisztelt a Védikus Bölcselettudományok Szabadegyetemének felkérése. A témával kapcsolatos véleményem a következő:

  1. Mélyen hiszek abban, hogy a világot Isten teremtette, ő tartja fenn és ő igazgatja ma is.
  2. Ennek látható jeleit a tudomány kutatja, de annak eredményei közvetlenül nincsenek összefüggésben ezzel a hittel. A hitünknek „Isten erején”, és nem „emberi bölcsesség hitető beszédein” kell alapulnia (Pál apostol). Ezért nem látom értelmét a hit szempontjából az ilyen kiadványoknak.
  3. Tudományosan tekintve a kiadvány nem látszik szakmailag megalapozottnak, ezért sem kívánok vele részletesen foglalkozni.
  4. Szintén Pál apostolt idézve: az ilyen titkokat lepel borítja, és a lepel csak Krisztusban hullik le. Ezzel a kívánsággal zárom soraimat, kérem az Urat, hogy Önök előtt is Krisztus ragyogjon fel.

Tisztelettel:

dr. Viczián István
geológus és az Úr alázatos szolgája

Budapest, 1998. február 4.

Megosztás